COPENHELL 2022: 5 internationale navne

Porten til Helvede åbner sig på ny og snart fuldendes Refshaleøens transformation til et musikalsk slaraffenland af tråd, øl og djævledyrkelse. Copenhell vender tilbage for første gang siden 2019, denne gang med fire fulde dages ekstatisk metalfestival. Programmet har aldrig været større med en sund blanding af legender og nye navne fra den danske undergrund. Her er fem internationale navne, som vi glæder os til at opleve på de støvede pladsers sorte scener.

WARGASM onsdag kl. 13:45 på Gehenna

Wargasm er muligvis den gruppe på programmet, der ligger længst væk fra Copenhells musikalske kerne. Duoen Sam Matlock og Milkie Ways soniske bombardement lyder lige dele Linkin Park og Die Antwoord, hvilket nok skal få det puritanske segment til at lægge armene over kors. For resten, de festglade og os, der lige skal have slået rusten af, venter et brag af en energiudladning, der forhåbentligt kan losse onsdagen op i højere gear.

ALESTORM fredag kl. 16:30 på Helvíti

En gang imellem må det godt blive fuldstændig idiotisk og på den front kan skotske Alestorm med garanti levere. Deres beduggede piratfolk skal nok tilsøle festivalens største scene i billig rom og lunken øl, mens den gigantiske gule badeand skuer ud over et brusende hav af feststemte crowdsurfere i højt humør. Sidste gang de gæstede Refshaleøen oplevede jeg for første gang, at nogen surfede over mig, mens jeg selv red på de udstrakte arme. Den form for knapt kontrolleret kaos kan så absolut noget og mon ikke det er lige præcis den saltvandsindsprøjtning, vi får brug for fredag eftermiddag? 

HÄLLAS fredag kl. 19:30 på Gehenna

Svenske Hällas har været på vores radar siden udgivelsen af singlen ‘Star Rider’ i 2018. Selv kalder de deres folk-inspirerede retro prog-rock “Adventure rock”. Ganske passende, nu hvor bandet tager sit navn fra en ridder, hvis eventyr udgør musikkens udgangspunkt. Musikalsk er det en blanding af 70’er heavy metal, prog og hard rock. På den seneste udgivelse, ‘Isle of Wisdom’, er der også blevet tilsat en gedigen mængde folk rock som vi kender det fra Jethro Tull. Det kommer med andre ord til at være en eventyrlig omgang på Gehenna fredag aften med musik, der snildt kunne være soundtracket til en glemt John Boorman eller ‘Heavy Metal’ film. 

MIDNIGHT torsdag kl. 15:00 på Pandæmonium


Midnight spiller ironisk nok midt på eftermiddagen, men det skal ikke holde de maskeklædte bøller, med deres patronbælter, cykelkæder og andet hardcore habengut fra at piske publikum op til en højintensitets black ‘n roll dødedans. Med sig i bagagen har de forårets ‘Let There Be Witchery’, der lover en old school gang fræs og flyveskaller. 

DEATH TO ALL lørdag på Hades 20:00

Det er ikke kun Iron Maiden, der kommer til at levere historielektionen lørdag, hvor et af metalgenrens vigtigste band endnu en gang genopstår. Her vil man nemlig kunne opleve Death to All, der består af Gene Hoglan, Booby Koelbe og Steve di Giorgio, der tidligere har været med i Death, inden frontmand og drivkraft Chuck Schuldiners død satte en stopper for bandet i sin oprindelige form. Hoglan, Koelbe og di Giorgio spillede alle med på milepælen ‘Symbolic’, som vi håber kommer til at figurere heftigt på setlisten under lørdagens koncert, hvor Max Phelps fra Cynic står for vokalen.