COPENHELL 2022: 5 danske navne

LYDSYN onsdag kl. 23:45 på Pandæmonium
Vi kan gnubbe vores Metallica-trætte kroppe i selvskab med en dansk syrerocklegende når Uffe Lorenzen og hans nyeste band, Lydsyn, indtager Pandæmonium efter mørkets frembrud. Lydsyn er skåret af det samme stof som Spids Nøgenhat og Baby Woodrose, med større fokus på den hårde rock end de psykedeliske indslag. 

EYES onsdag kl. 20:30 på Gehenna

Hardcorekvintetten EYES, hvis album ‘Underperformer’ fik en del opmærksomhed ved udgivelsen i 2020, sætter voldsomme ord på den sene ungdoms rastløshed og den modbydelige måde, denne kan gå hånd i hånd med kedsomhed. Heldigvis er det intet kedeligt over musikken, der er lutter kaotiske energiudladninger. Hvad der bliver spændende at høre onsdag aften er, hvorvidt vi får nogle af de remixede skæringer fra 2021’s blender-EP ‘Reperformer’. 

LLNN onsdag 15:15 på Gehenna

LLNN lyder i sandhed som verdens undergang. Med deres massive lydflader mejsler de et billede af verdens kollaps. Det er grandiost post-metal til en pre-apokalypse og det perfekte soundtrack til en forløsning af alle de ængsteligheder, vi tager på festival for at få manet ud af kroppen.

KONVENT tordag kl 21:15 på Gehenna

Københavns doomkvartet er blackened dødsdoom af bedste skuffe. På deres seneste fuldlængde ‘Call Down the Sun’ har deres lyd set en udvidelse, så den nu bl.a indbefatter kor på ‘Fatamorgana’ og violin samt cello på den gudesmukke albumafslutter ‘Harena’, hvor Felix Havstad Ziskas strenge svæver smukt over Rikke Emilie Lists afgrundsdybe growl. Konvent er en sen – men meget velkommen – tilføjelse til programmet. 

NYREDOLK torsdag kl. 15:30 på Gehenna

Hvis de kan leve op til vores tårnhøje forventninger, så kommer Nyredolk til at levere en af festivalens mest kaotiske, rå og voldsomme koncerter. Til Metal Magic Festival spillede de to numre, før de smadrede deres udstyr og forlod scenen. Med Giles Corey-agtige lærredssække over deres hoveder leverer de en pervers blanding af hardcore og black metal med en rundsavsproduktion, der skærer i ørerne og lover en koncertoplevelse blottet for empati.