COPENHELL 2023: Fem internationale navne

Det er tid til den årlige valfart til Refshaleøens betonslette, hvor vi i fire dage skal hengive os til den tunge og hårde musik under Fenris’ vagtsomme blik. Det er tid til Copenhell 2023 og vi udpeger her fem internationale navne, som vi glæder os til at blive blæst bagover af. 

Dance with the Dead – Onsdag kl. 20:00 på Gehenna

Det var tydeligvis en succes med Wargasm sidste, da Copenhell i år har udvidet festivalens musikalske profil og skævet til tung musik med mere elektronisk klang. Jeg har selv en forkærlighed for 80’er-inspireret synth- og darkwave som Perturbator og Carpenter Brut, selvom jeg må indrømme, at den evindelige reference til John Carpenter efterhånden hænger mig langt ud af halsen. Der må da efterhånden snart være opstået nogle nye referencepunkter. Ikke desto mindre er jeg sikker på at Dance with the Dead kommer til at levere en ombrusende og neonbadet dansefest onsdag aften, der kan få levende såvel som døde til at svinge træbenet. 

Sleep Token – Torsdag kl. 15:00 på Pandæmonium

Inden Slipknot byder til det helt store maskebal fredag aften får vi mulighed for at opleve Sleep Token, der ligeledes optræder maskeret. Sleep Token spiller et popgotisk genresammensurium, der har fået en del opmærksomhed. Spørgsmålet er, om forsanger Vessel og bandet kan løfte en bagende festivalplads op i et stadie af højspændt ekstase. 

Electric Callboy – Torsdag kl. 16:00 på Helveti

Vi krydser fingre for høj sol, fadøl, der flyver gennem luften og en non-stop dansefest, når  tyske Electric Callboy indtager Reffen med deres schlager-trampe-techno-metalcore. Foruden deres lyd er bandet bevæbnet med en god mængde selvironi og et fantastisk publikumstække, der nok skal få pisket en lungeflænsende støvsky op over festivalpladsen. Det bliver dumt, men ikke idiotisk – så længe man ikke tænker for meget over teksterne. 

Green Lung – Torsdag 20:30 på Gehenna

Der bliver folk horror stemning for alle pengene, når Tom Templar og co. torsdag aften inviterer til en hedensk seance i Gehennas skovlige omgivelser. Lyden er kraftigt inspireret af 70’ernes store navne som Black Sabbath og Led Zeppelin, mens tekstuniverset trækker på britisk folklore og filmiske fortolkninger af disse. Tænk klassikere som ‘The Wicker Man’, ‘Blood on Satan’s Claw’, ‘Witchfinder General’ og ‘The VVitch’. 

Blackbraid – Lørdag kl. 20:00 på Pandæmonium

Enmandsprojektet fra Adirondackbjergene i Appalacherne er et af de mest spændende black metal bands lige nu. Sgah’gahsowáhs take på atmosfærisk black vender med elementer af folk mindelser om mestrene fra Oregon, Agalloch, og dukkede op som et lyn fra en klar himmel sidste år. Nu drager han mod Danmark med en helstøbt debutplade i ryggen. Blackbraids debut af samme navn er i fast rotation og jeg glæder mig som et lille barn til at se musikken blive forløst live.